OMLADINSKA ŠKOLA: Sarajevo eleminisalo juniore, za vikend dva remija sa Željom

OMLADINSKA ŠKOLA: Sarajevo eleminisalo juniore, za vikend dva remija sa Željom

U okviru četvrtfinala juniorskog Kupa BiH juniori Sarajeva su eliminisali juniore Radnika. Sarajlije su prije osam dana u prvoj utakmici u Bijeljini slavili rezultatom 0:1, da bi juče u revanšu na igralištu u Butmiru bili bolji rezultatom 6:1, te su se na taj osigurali plasman u polufinale ovog takmičenja.

Uporedo sa zavšetkom regularnog dijela Premijer lige i juniori i kadeti su odigrali utakmice 22. kola. Protivnik naših selekcija u nedelju je bio Željezničar, a obje utakmice su završene rezultatom 0:0. Juniori su posle ove utakmice na šestom mjestu prvenstvene tabele sa 31. bodom, dok su kadeti osvojili sedmo mjesto i 26 bodova.

Juniorska i kadetska Premijer liga se nastavlja utakmicama 23. kola 1. i 2. aprila. Za razliku od seniorske konkurencije u omladinskim ligama nema podjele na ligu za prvaka i ligu za opstanak, nego se na osnovu zbira osvojenih bodova u obje konkurencije stvara zajednička tabela i na osnovu nje određuje raspored za nastavak takmičenja. Sa ukupno 57 sakupljenih bodova Radnik zauzima 6. mjesto, pa će u preostalih 11 kola šest puta biti domaćin, a 5 puta gost.

foto: fkradnik.ba