RADNIK U FINALU: Alfa Modriča – Radnik 2:3 (1:2)

RADNIK U FINALU: Alfa Modriča – Radnik 2:3 (1:2)

Radnik je pobedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Kupa Republike Srpske stigao pošto ga je poslužila sreća prilikom izvođenja penala.

Sve je kao iz bajke krenulo za Modričane. Alem Merajić je u 25. minutu sapleo Darija Purića, a Dario Damjanović je sa “bele tačke” donio veliko slavlje. Ipak, ono je kratko potrajalo. Domagoj Franić je sa skoro 40 metara šutirao topovski i matirao nemoćnog Bojana Tripića. Potom je domaćin “pucao” po bokovima, srljao iz greške u grešku, a Aleksandar Glišić je to kaznio sa dva pogotka.

Semberci su uputili još nekoliko udaraca ka golu – neki su bili neprecizni, neke je zaustavio Tripić. Na drugoj strani su Ratko Dudić, pa Mitar Trifković i Danijel Zlatković šutirali odlično, ali je Branislav Ružić još bolje reagovao. Ipak, u 76. minutu iskusni Damjanović centrirao je sa leve strane, Neđo Šuka je kratko reagovao, a Zlatković glavom poslao loptu u mrežu.

U “rulet” seriji svi izvođači su bili precizni, ali je Marko Tadić bio tragičar za domaće. Umesto protivničke mreže pogodio je stativu i snovi domaćina su se raspršili. Radnik je izborio plasman u finale Kupa Republike Srpske!

Alfa Modriča – Radnik 2:3 (1:2)

Stadion: Dr Milan Jelić. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Strelci: Damjanović u 25. (pen) i Zlatković u 76. minutu za Alfa Modriču, a Franić u 32, Glišić u 37. i 50. minutu za Radnik. Žuti kartoni: Lukić, N. Prljeta, R. Prljeta (Alfa Modriča), Merajić, Srećković (Radnik).

ALFA MODRIČA: Tripić, Dudić (od 89. minuta Lazareski), Purić (od 67. minuta Zlatković ), N. Prljeta, Šuka, Kojić, Lukić, R. Prljeta, Damjanović, Tadić, M. Ilić (od 57. minuta Trifković).

RADNIK: Ružić, Franić, Martinović, Beširović (od 72. minuta Stojanović), Vasić, Srećković, Zec, Bradonjić (od 51. minuta Hadžić), Glišić, Đurić, Merajić (od 51. minuta Peco).