Peco i Martinović: U Vitez da završimo posao

Peco i Martinović: U Vitez da završimo posao

Lijevokrilni napadač Demir Peco igra kao preporođen otkako je startovao proljetni dio šampionata, što potvrđuje pobjedonosni pogodak u utakmici protiv Širokog Brijega, u kojoj su naši momci slavili rezultatom 1:0. Tokom protekle sezone, Peco je bio podložan povredama, pa je dugo odsustvao sa terena. Međutim, mlađani Peco se sada na najbolji način nametnuo stručnom štabu, pa je njegova uloga u timu praktično nezamjenjiva.

– Raduje me pogodak koji sam postigao u utakmici protiv Širokog Brijega, pogotovo što se ispostavilo da je pobjedonosni. Utakmica je protekla u dinamičnosti, dosta se trčalo na obije strane, ali eto mi smo uspjeli postići pogodak i na kraju smo zasluženo slavili. Bilo je teško igrati, teren je bio odlično pripremnjen, ali je bilo dosta hladno. Uspjeli smo nekako da izdržimo i da se na najbolji način odužimo našim vjernim navijačima pobjedom. Slijedi nam utakmica protiv Viteza, u kojoj moramo biti maksimalno skoncentrisani, kako bi došlo do rezultata koji nas sigurno ostavlja na šestom mjestu, kako bi u odigravanju igrali u Ligi za prvaka, rekao je Demir Peco.

U susretu protiv Širokog Brijega nije bilozimskog pojačanja Darka Zeca, koji se povrijedio na treningu. Umjesto njega ulogu štopera preuzeo je vezista Dušan Martinović, koji je posao odradio na maestralan način.

– Zadovoljan sam odrađenim poslom u odbrani. Bilo je teško zaustavi visoke napadača Širokog Brijega, ali smo jednim sistemom i uigranošću uspjeli da osujetimo sve njihove prilaze ka našem golu. Naravno, bilo je i grešaka, ali na svu sreću nisu bile kobne po naš gol, pa smo iz svih situacija izlazili u svojstvu pobjednika. Sada bi trebalo da stisnemo zube i posao odradimo do kraja. Slijedi utakmica protiv Viteza, gde bi trebalo da pokažemo svoju snagu, kada je to najpotrebnije, tvrdi iskusni vezista Dušan Martinović.

Radnik sutra, u posljednjem kolu regularnog dijela šampionata, gostuje fenjerašu Vitezu.