FK RADNIK JE PONOSAN: Predsjednik Krstajić proglašen osobom godine u BiH!

FK RADNIK JE PONOSAN: Predsjednik Krstajić proglašen osobom godine u BiH!

Svečanošću u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru po 17. put dodijeljeni su Večernjakovi pečati, priznanja istoimene dnevne novine. Večernjakov pečat za osobu godine podijelila su četiri selektora rođena u Bosni i Hercegovini, koja su odvela svoje reprezentacije na Svjetsko prvenstvo.

Glavnu nagradu za osobu godine dobila su četiri čovjeka iz naše zemlje koji su se, vodeći svoje fudbalske reprezentacije, plasirali na Svjetsko prvenstvo. Mladen Krstajić, Zlatko Dalić, Vladimir Petković i Vahid Halilhodžić nakon fudbalskog uspjeha, dobili su priznanje i od javnosti države iz koje su potekli.

Poštovane dame i gospodo, politička elito BiH, regije, čast mi je da vas pozdravim, veoma mi je drago što sam deo ove elite i što sam sa učesnicima Mundijala. Hvala Večernjaku na ovom velikom priznanju, ovo je za mene poseban dan. Kao što znate, iz Zenice sam i sticajem okolnosti sam devedesetih prešao u Srbiju. Ali, kada sam počeo da treniram u Čeliku, trenirao sam iz ljubavi, rekao je na početku Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i ujedno predsjednik našeg kluba.

Sanjao sam da igram u Čeliku i zaigram možda u Zenici. Danas, kao selektor Srbije, isto tako nisam očekivao kad sam počeo, da ću doći u ovu poziciju. Počeo sam iz ljubavi i jer volim fudbal. Hvala svima i ponosan sam što dolazim iz moje rodne Zenice. Hvala vam, zaključio je Krstajić.

FK Radnik ponosan je što na svom čelu ima tako uspješnog čovjeka. Čestitamo, dragi predsjedniče!